30 Haziran 2010 Çarşamba

Behramkale Assos

Behramkale Assos'un tam tepesinde ..Mükemmel bir manzara eşliğinde tırmanıyorsunuz yolu.Tepeye ulaştığınızda iki yanda çeşitli hediyelik eşyalar satan daha da tepeye doğru tırmanan bir yol bekliyor sizi.Tezgahlarda el emeği işler, sabun, takı, eski eşyalar bulabilirsiniz.Tezgah başlarını genelde yaşlı şirin teyzeler bekliyor.Bir çoğu 80-90 yaşında nerdeyse ama ne kadar da gençler aslında.Bu arada uyarıyım bazı teyzeler biraz asabi önce şirin şirin gel kızım, gel oğlum kekik var taptaze, al bi tane diyorlar... Sonra eğer almazsanız sinirleniveriyorlar, sonra ne cimriliğiniz kalıyor ne turistliğiniz benden söylemesi :)
Behramkaleye gittiğinizde Avcı böreğini mutlaka tatın, çok güzel bir lezzet.Yukarıya kadar çıkın manzara bakın.
Bu arada Assos'un zeytin yağı da meşhur benden söylemesi..
O zaman buyrun resimler..


29 Haziran 2010 Salı

Assos'ta Dondurma...

Assos'ta sahilde otururken, güneşlenirken burnunuza mis kokular geliyorsa bilin ki dondurma vakti gelmiştir.Assos'un meşhur lezzetlerinden biridir dondurması..Sahilde iki tane dondurmacı var biri Ali Usta hemen Kervansaray otelinin yanında diğeri ise Yahya Usta..Kocaman reklamı var Yahya Usta'nın gazetelere çıkan yılın özel dondurmacısı diye :))

İster bildiğimiz Külahta, ister waffle gibi , ister külahtan yapılmış kasenin içinden yiyin..Hepsi ayrı bir lezzet.Külahını hemen siz ordayken yapıyorlar.Mis gibi, taptaze..Sıcacık külahın üzerinde buz gibi mükemmel bir dondurma...Neyli isterseniz.. Kaymaklı,ballı bademli,karemelli,damla sakızlı,karadutlu, çikolatalı..

Benim favorim karamel ve damla sakızlıydı hep.Ayrıca hangisi daha güzel derseniz eğer? İkisini çok lezzetli ama benim tercihim Yahya Usta'dan yana, karamelli tam benim sevdiğim gibi çünkü.

Yarın; Behramkale (Assos)

28 Haziran 2010 Pazartesi

Zara indirime giriyor...:)))

Heryer indirimde ... İnditex grubu markaların ne zaman indirime gireceği merak ediyoruz.O zaman söylüyorum:)) Aldığım duyumlara göre Zara, Massimo Dutti,Pull and Bear,Stradivarius,Oysho,Bershka, Uterque..... 1 Temmuz'da indirime giriyor...Benden söylemesi..Belki 1-2 gün oynayabilir ama esas olarak bu tarihi  duydum :)))
Ayrıca Accessorize'in da indirime girmesi çok yakın.Yarın ya da öbür gün indirimde yine benden söylemesi :))

Not:İndirimi 2 temmuz olarak duyurmuştum, 1 temmuz olarak açıklanmış kesinlikle ama demiştim 1-2 gün oynama olabilir diye dimi :)))

Assos

Assos sanki saklanmış gibi, kimsecikler bulunmasını istememiş gibi geliyor bana.Küçüçük bir yer Assos, hatta aslında nerdeyse ilk resimde göründüğü kadar sadece.Sessiz sakin..Deniz tarafında restaurantlar varda ortada sadece bir arabanın geçebileceği kadar dar bir yol ve diğer tarafta oteller..
Oteller hep taştan, yolllar hep taştan..Görüntü bozulmasın diye klimalar bile kafese alınmış..Bu şekilde hiç rahatsız etmiyorlar.
Ufak bir limanı var.Minik minik tekneler..
Sabah denize girip güneşleniyorsunuz..Günbatımına doğru, bir keyif birası çok tatlı geliyor:)Akşam olduğunda yemeğe oturmadan şöyle iki tur atıveriyorsanız..Yürürken mis gibi dondurma kokusu geliyor burnunuza..Arada durup yol kenarındaki takılara gözünüz ilişiyor..İlla alıveriyorsunuz bişiler kendinize, sevdiklerinize..
Sonra deniz kenarında bir masaya oturup saatlerce sohbet edebilirsiniz..Ardından bir iki tur, üstüne meşhur dondurmadan..
Dondurma için apayrı bir post hazırlayacağım, onun için çok ayrıntılı bahsetmiyorum...
Şimdi hiç kesmeden resimlerle sizi başbaşa bırakıyorum.:))

27 Haziran 2010 Pazar

Assos Kervansaray Otel

Herkese Merhaba :))) 
Tatil bitti geri döndüm...Hava nane molla olsada, güneşi kovalasakta sürekli yine de dinlendim, tazelendim öyle geldim...
İstanbul çok kötüymüş hatta nerdeyse bütün yurt yağmurluymuş.Biz şanslıydık nese ki yağmur sadece akşamları çiseliyordu.Gündüz ise parçalı bulutluydu..Güneşle beraber kendimi denizde buluyordum :))
O zaman gelsin ASSOS postları..Önce biz nerde kaldık...
Assos'un en iyi oteli Kervansaray otel bana kalırsa.Zaten gittiğimizde nerdeyse müşterisi olan tek oteldi diyebilirim.Temiz, çalışanları hep güleryüzlü...Tam pansiyon..Ayrıca en güzeli de akşamları yemeğiniz önünüze geliyor..Açık büfe olayından tatilde hiç hazetmiyorum.Kalk, otur ,kalk ,otur tıkanıyorum zaten..
Bu resimde görünen restaurant kısmının haricinde deniz kenarında da ayrıca restaurantı var.Üşüyorsanız, kapalı da oturabilir. yazın sıcağında denizden gelen hafif esintiyle deniz kenarında yemeğinizi yiyebilirsiniz.
Otelin kendine ait iskelesi var.Rahatça denize girebiliyorsunuz.Denizi mükemmel, biraz soğuk ama pırıl pırıl...
Yemeklerden bir parça görüntü sizin için.Önce mezeler geliyor..Her gün değişik meze çıkıyor.Daha sonra ara sıcaklar ve isteğinize göre balık, köfte, ızgara tavuk yiyebiliyorsunuz.
Ben otelin herşeyinden çok memnun kaldım.Umarım bir gün olurda siz de giderseniz sizde çok memnun kalırsınız..
Otelin bir köşesine yuva yapmış kuşlar..Öyle şekerler ki sizinle de paylaşmak istedim.Yavrular kameranın ışığının gördüğü anda kafalarını uzatıyor, ağızlarını açıp ötmeye başlıyorlar..

25 Haziran 2010 Cuma

23 Haziran 2010 Çarşamba

Neredeyim Acaba ?


Tatilde post hazırlayamayacağım için önceden birkaç tane hazırladığım ve otomatiğe bağladım, zamanı gelince sizin için yayınlanacaklar:)) 
İşte tatile geldiğimiz yer..Çanakkaleye bağlı Assos...Resimleri internetten buldum...Umarım çok daha güzellerini çekip, sizinle paylaşacağım döndüğümde...
Daha önce Asos'a gelmiş...Gezmiş, görenleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum..
Umarım şu anda çok güzel vakit geçiriyorumdur...Çok eğleniyorumdur:)) Tamam iyi dileklerimi de yolladım kendime..Secret'te yaptım.. Hadi bakalım..

22 Haziran 2010 Salı

Tatile Gidiyorum...


Yaşasın....Sonunda tatile gidiyorum...Hayalini kurduğumuz tatil ne yazık ki suya düşsede, en azından kafa dinleyebileceğim bir tatile doğru şu anda yol almaktayım...

Siz bu postu okurken biz kim bilir nerelerde olacağız...Nereye gittiğimizi yarın ki postum açıklayacak size..

O zaman bize iyi yolculuklar :)))

20 Haziran 2010 Pazar

Mim'lenmişim :)


Sevgili S.W.L bloğunun yazarı seval  beni mimlemiş.Bakalım bu kelimeler benim için ne ifade ediyor..

Felsefem: Birbiriyle çelişen atasözleri gibi duruma göre değişiyor.
Hayat: Tatil
Güneş: Deniz, tatil, mutluluk, sıcak
Gözler: Kalbin aynası :P
Yıldızlar: İyi havanın habercisi
Güzellik: Gelip geçici
Sevgi: olmazsa olmaz
Aşk: Heyecan
Müzik: Duygularımın karşılığı
Dost: Sevincimi paylaşabildiğim insan
Para: alışveriş
Zaman: Üniversitedeyken dursaydı iyiydi
Erkekler: Babam, Kardeşim, Sevgilim
Savaş: olmasın
Ağlamak: hep sevinçten ağlasak
Deniz: huzur
Ayna: bakışıp dururuz
Hayal: Sevdiğimle dünyayı dolaşsam

Şimdi birde 10 kişiyi mimlemek gerek...









Ben 8 kişiyi mimledim..Hadi bakalım kolay gelsin:))



19 Haziran 2010 Cumartesi

Arnavutköy'de bir balıkçı ''Takanik''

Dün Arnavutköy'de Takanik Balıktaydık..Arnavutköy'de sevdiğimiz iki tane balıkçı var biri Adem Baba diğeri de Takanik...Adem babanın açık alanı olmadığından kışın gitmeyi tercih ediyoruz.Takanik ise yazlık balıkçımız:))
İlk resmimiz Takanik'in hesap kutusu..Çok hoşuma gitti, çekmeden edemedim:)



Ne zaman balıkçıya gitsek, midye,kalamar,salata,karides derken bende balığa yer kalmıyor.Dünde aynen böyle oldu..Ama hiç pişman değilim balıktan daha çok seviyorum aslında kalamardı midyeydi..:))
Görüntü lezzetini size yansıtabiliyor mu bilmiyorum ama gerçekten çok lezzetliydi herşey diyebilirim..Yağda karidesin yağına kaç dilim ekmek bandırıp bitirdim sayamadım ben...Kalamar ise sosuyla, çıtırlığıyla mükemmeldi.Peynirli salata sevgilim benim favori salatamız, çok severiz...
Şöyle ortamı da yansıtabilmek açısından içeriyi de fotografladım sizin için..Kalabalıklığından da anlaşılacağı üzere çok sevilen bir yer..Masalar hiç boş kalmıyor..Yalnız bir dip not vereyim Takanik'te alkol yok bilginize..Balığınızı alkolsuz ziyan edeceğinizi düşünüyorsanız hiç tavsiye etmiyorum:))

16 Haziran 2010 Çarşamba

Ebru Şallı ve Hamileliği

Bugün İstinye Park'ta Ebru Şallı ve ailesini gördüm..Ebru Şallı, Eşi ve oğulları Beren salına salına geziniyorlardı...Ebru Şallının zayıflığına inanamadım..Zayıflığını geçtim, 5 aylık hamile olup hiç karnı olmamasına   şaşırdım kaldım..5 aylık hamile bayanın karın ölçülerini birebir bilmesem de dümdüz olmayacağından eminim..Bu kadar zayıflık normal mi , bebek için sağlıklı mı? bilemedim ben..Ya da bebek nereye büyüyor,büyüyobiliyor mu? Umarım Ebru Şallı kendi ve bebeği için en iyisini,en sağlıklısını düşünüyordur..
Adrinana Limanın  bu fotosu 5 aylık hamile iken çekilmiş.Eminim ki Ebru Ş. 'nın karnı bunun yarısı kadar bile değildi...

Tatil İstiyorum!!!

Şu sıralar tatile öyle ihtiyacım var ki...Okulum bitti.. Mezun oluyorum....Yakında işe başlıyorum..Bir tatili hakettiğim bence...Tam bu düşüncelerle bilgisayarda takılırken eski tatil resimlerine denk geldim sizinle paylaşmak istedim...İnsanın canının çekmemesi elde değil ki ...

12 Haziran 2010 Cumartesi

When In Rome

Dün akşam kafamı dağıtmak için seyrettim bu filmi iyikide seyretmişim çok eğlenceli bir filmdi.Ama çok fazla bişi beklemeyin filmden sabun köpüğü tadında..sakarlıklarla dolu komedi filmi..Romantik kısmı bence pek bi azdı..Ama güzel vakit geçirtti mi evet...Şöyle canınnız sıkıldığında fazla kafa yormak istemediğiniz de ilaç gibi film bence..
Başrollerinde Las Vegas dizisinden Josh Duhamel ve Gossig Girl deki seslendirici ve Heroes dizisinden de tanıdığımız Kristen Bell var...İyi bir ikili olmuşlar bence..Zaten Lsa Vegas'tan Josh Duhamel'i severim baya orda da eğlenceli bir karakterdi...Kristen Bell'i de ilk defa komedi filminde izledim olmuş bana kalırsa...:)))
Filmin konusu da şöyle ki ,Bir türlü aşkı bulamayan Beth kardeşinin düğünü için Roma'ya gider...Düğün sırasında kaderine isyan edip Aşk Çeşmesindeki bozuk paraları toplamaya başlar..Ve aşk kapısını çalar ama nasıl ? ....
when_in_rome_p1

11 Haziran 2010 Cuma

Hotiç Sandaletlerim


Uzun zamandır alışveriş parçalarımı yayınlamıyordum...Geçenlerde bu sandaletleri alınca paylaşmadan edemedim..Hotiç indiriminden kaptım bu şekerleri..:)) Bundan başka bej ve mavi rengi de vardı ama daha kullanışlı olması ve çabuk kirlenmemesi açısından bu rengi tercih ettim.Çok rahat bir sandalet hafif bir topuğu var.Tek korkum sıcakta bilek kısmının ayağımı yakacak olması, her ne kadar ince, hakiki deridir yakmaz deselerde emin olamadım..Artık giyince paylaşırım sizinle yakıyor mu yakmıyor mu diye:)

P.S. sandaletlerimi giydim..Evet biraz bileklerimi yakıyorlar ama napalım her güzelin bir kusuru var iştee :)))
Related Posts with Thumbnails